fbpx

SportHub

Fischer Vacuum Fit

Prve skijaške cipele koje stvarno oblikuju prema Vasem stopalu. 


Fischer Vacuum FIT je patentirana tehnologija koja je nagrađena “European Ski Award” nagradom. Ova tehnologija omogućava da se školjka skijaških cipela savršeno uklopi u anatomiju bilo kojeg stpala. Vakuum FIT već koriste jedni od najbolji skijaši u Svetskom kupu, sto dovoljno govori u kvalitetu ove tehnologije.

Predhodni, nefleksibilni materijal zamenjen je novim nazvanim VACU-PLAST, patentiranim od strane Fischera.

VACU-PLAST je poseban i zbog temperature stabilnosti, tako da školjka cipela zadržava svoje osobine i na niskim
temperaturama, što znači da u svim uslovima, pruža maksimalnu udobnost. Naravno, ono što je najvažnije, maksimalno prilagođavanje znači i idealan prenos snage, a time i bržu reakciju skije.

Vacu-plast Fischerov patentirani Hi-Tech polimer, koji se koristi za Vakuum panserice je matetijal specijalno napravljen za oblikovanje za skijaških cipela, zbog njegove osobine oblikovanja na 80 °C, a stabilanosti pri niskim temperaturama, lakove i odlicne apsorbcije vibracija.

Materijal zadržava svoje osobine i tokom više zagrevanja. U poređenju sa konvencionalnim materijalima, koji su do sada korišćeni za izradu školjki cipela, ukoliko temperatura padne od +20 do -20 °C, “stari” materijal je 400% više krut, dok promena krutosti u Vacu-PLASTU samo 200 %.

Prvo se Vakuum FIT školjka cipele se zagreva na 80 °C. Zatim se sa školjkom cipela obuvaja i unutrašnji ulozak.
Na svaku od njih se stavi nastavak za hlađenje i kompresiju, i zatim pojedinac sa tako obuvenim cipelama staje na VACUUM FIT napravu koju je Fischer konstruisao samo za ovu namenu. Cipele se pričvrste, a skijas zauzima svoj stav sa kolenima naslonjenim na odgovarajuće adaptere, kako bi se cipela oblikovala iskljucivo po njemu. Na nastavak za
kompresiju se priključuju creva za vazduh pod pritiskom. Ovaj uređaj je srce celog procesa prilagođavanja. Komprimovani vazduh oblikuje celu cipelu, da bi se savršeno uklopila u liniju stopala i zadržala svoj oblik kada se ohladi. Ovaj postupak se može ponavljati do 5 puta da se zaista može obezbedi potpuno usklađivanje sa nogom.